Leidingmarkeringen

Waarom markeren?

Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen! Werkgevers zijn volgens de Europese Richtlijn 92/58 verplicht buizen te markeren die gevaarlijke stoffen vervoeren. Deze richtlijn is in Nederland bevestigd bij Koninklijk Besluit 530 “Veiligheids- en gezondheidssignalering” en in België bij Koninklijk Besluit van 17 juni 1997 (Stb. 19/09/97).

Bovendien wordt in verschillende normen aangegeven hoe buizen moeten worden gemarkeerd: bijvoorbeeld door een specifieke groepskleur, door aan te geven welk product in de buis wordt vervoerd en de bijbehorende toepasselijke gevarensymbolen, en niet te vergeten de richting waarin de vloeistof stroomt.

Werk veilig!

Ongemarkeerde of onvoldoende gemarkeerde leidingen zijn beslist een reëel gevaar!

Onwetendheid over de inhoud van een leiding kan ernstige gevolgen hebben voor de werknemers en uw hele fabriek.

Bespaar kosten!

Door te investeren in een goede en duidelijke identificatie van uw buisleidingen, vermijdt u kosten! Een arbeidsongeval veroorzaakt meestal lichamelijk leed en is ook een grote kostenpost.

Tijdbesparing

Een goede en duidelijke markering van leidingen garandeert een snelherkenning van het medium. Het maakt ook efficiënter onderhoud mogelijk, voorkomt onnodige zoekacties en vermindert de kans op ongevallen of fouten aanzienlijk. Hoe dan ook, als er een ongeluk gebeurt, bespaart een goede identificatie kostbare seconden die zelfs levens kunnen redden.

MMT® Heavy Duty uitvoeringen:

-MMT® Heavy Duty markeringen zijn bestand tegen temperaturen van ca. -40°C tot +90°C en voorzien van UV-langdurig beschermend laminaat, bestand tegen weersinvloeden en vele zuren, logen en vloeistoffen. Levensduur 10 jaar

– Onze MMT® Heavy Duty markeringen hebben een optimale aanbrengtemperatuur van +15°C – +25°C. Zij kunnen echter ook worden toegepast van -6°C tot +40°C. Heavy Duty is zeewaterbestendig, hecht op bijna alle ondergronden, kan worden gebruikt in koelcellen en is hittebestendig tot +150°C op aanvraag.

VDB Standaard Toepassing:

– VDB-standaard markeringen zijn bestand tegen temperaturen van ca. +90°C, gelamineerd met UV-beschermfolie met lange levensduur, bestand tegen weersinvloeden en tegen vele zuren, logen en vloeistoffen. Levensduur 7 jaar

– De toepassingstemperatuur van onze VDB-standaardmarkeringen is optimaal van +15°C – +25°C.

MMT® Heavy Duty Uitvoering

– VDB-MMTSCT-80 is een composietfilm bestaande uit 3 lagen. De aluminium drager heeft een wit drukoppervlak en de kleurechtheid van de bedrukking wordt verder beschermd door een doorzichtig weerbestendig UV-beschermend laminaat. De lijm is een permanente drukgevoelige lijm op acrylbasis.

VDB-Standard UV-druk eigenschappen:

 • UV-inkt, UV- en hittebestendig.

  – Kleuren beschikbaar in alle PMS / CMYK / RAL kleuren.

  – Geen chloriden, geen oplosmiddelen, geen giftige stoffen.

  – Sterke kleefkracht, bouwplaatsvriendelijk.

  – Goede water- en waterdampbarrière.

  – Ongevoelig voor vocht.

  – Temperaturen van -20°C tot +150°C

  – Goed bestand tegen veroudering.

  – Matige slijtvastheid, indien geen beschermend laminaat wordt gebruikt.

   

Leesafstand

Maximumgrootte van tekst en symbolen verschilt naar gelang van de leesafstand

Optimaal leesbaar lettertypes. Lettertype volgens alle geldende normen.

Alle kleuren beschikbaar. Uw gewenste standaardkleuren of volgens uw fabrieksnorm of de geldende normen volgens DIN 2403; ISO 20560; NBN 69 / NEN 3050 en andere.

Overzicht markeringsbanduitvoeringrn

Een vergelijking van de verschillende uitvoeringen van leidingmarkeringen.

Bent je op zoek naar een standaardproduct of een gepersonaliseerd product en kun je het niet vinden?
Verspil niet te veel tijd, vraag het ons gewoon